Solvalla

TMP Alarm AB utrustar Solvallas huvudbyggnad ”Kongressen ” med SecuriFire 3000, ett modernt brandlarmsystem.

Solvalla är Nordens största och mest kända travbana med plats för omkring 40000 åskådare. Det är Sveriges nationalarena för travsport och platsen för landets största travlopp, Elitloppet. Sedan invigningen 1927 har verksamheten breddats till att inte bara arrangera travtävlingar, utan numera fungerar Solvalla som en multiarena med evenemang som rallytävlingar och mässor.

Den väldiga glasbyggnaden framför upploppet och mållinjen är ett populärt mål för både matgäster som spelare och etage-restaurangen i byggnaden är välbesökt även de dagar det inte är tävling på travbanan.

Det nya brandlarmet i Kongressen är ett SecuriFire 3000 system.  Totalt så kommer ca 450 enheter att monteras. Arbetena kommer att vara färdigställda och systemet testat och driftsatt innan sommaren. Fördelen med Securifire 3000 är att det är ett stabilt system med pålitlig detektering. Det är också väldigt bra anpassat för olika typer av styrningar av extern utrustning vilket var en avgörande faktor för denna installation.

På Solvalla styr systemet exempelvis ventilation, dörrar, rulltrappor, hissar och talat utrymningslarm vid en brand.

Entreprenadform:  Totalentreprenad
Beskrivning:  Leverans, installation, driftsättning och dokumentering av   brand- och utrymningslarm
Beställare:  Stockholm Travsällskap
Produktionstid:  Oktober 2015 –  April  2016

Copyright © TMP alarm | Integritetspolicy
Webbyrå Odd